onsdag 16. mai 2012

17.mai er vi så glad i...

Tiden flyr avgårde, og jeg gleder meg til jul, sommer og påske på en gang. Er jo umulig å holde styr på hva som er det neste, for man kommer jo rett fra julebordnachspiel og direkte inn på påskefrokost! Hvor blir egentlig dagene av?

Men uansett så er det meg fortalt at vi allerede er kommet til 16.mai, noe som betyr at det er Norges nasjonaldag i morgen! Hipp hipp HURRA!!! Og som dere alle vet er det ikke bare å la denne store dagen komme som en stor overraskelse, noen forberedelser må faktisk gjøres! Og det er nettopp det jeg har tenkt å hjelpe dere med - rett og slett gi dere noen tips for å få unna disse forberedelsene på en så smertefri måte som mulig!

Jeg har invitert til lunsj i morgen etter toget, og da må man jo ha noe å bite i. Tips nummer en er gjerna å ikke invitere folk til deg, men heller invitere deg til andre. Men den feilen er allerede gjort, så da må man bare gjøre det beste utav det. Da er det viktig å finne fram den aller beste oppskriften på rundstykker, slik at den er klar når man står opp tidlig neste dag slik at hvetematen er fersk til lunsjen! Eller så driter man i akkurat det, og kjøper ferdige rundstykker på butikken. Ikke like godt, men du sparer tid, krefter og ikke minst frustrasjon!

Huset må også gjøres klart til besøk, og hvor vanskelig kan vel egentlig det være? Flagg, pynt og stæsj i rødt, hvitt og blått, helst i så store mengder at ingen ser at du egentlig ikke har ryddet. Lys i samme farger, slik at du har god grunn til å ha dempet belysning - dermed trenger du ikke å vaske heller!

Og så er det jo antrekket, nemlig bunaden. Jeg elsker å ha på bunaden, men også der er det jo litt som må gjøres. Skjorta skal nemlig strykes! Det er jo er mareritt uten like, men hvordan gjøre dette på ett minutt?? Joda, det er nemlig ingen sak. For over skjorta skal det faktisk være en vest - og hva er det da som må vises? To armer? Da stryker man i ca 30sek på hver arm og vips - ferdig!

Da er det bare denne skrotten som er igjen på rydde/vaske-lista, og siden ikke de veldig store forandringene kan gjøres får man bare ta fram såpa og håpe på det beste!

Innimellom alt arbeidet er det viktig å slappe av - ta fram ei flaske vin eller to, sleng deg ned på sofaen og nyt! Ha en strålende fin 17.mai!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar